P O Z I V ZA SUDJELOVANJE NA EDUKACIJAMA NA TEMU UZGOJA VINOVE LOZE I PROIZVODNJE VINA

February 18, 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

LAG „Južna Istra“ u suradnji s Vinima Matošević poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na edukaciji o vinogradarstvu, proizvodnji vina te sljubljivanju hrane i vina.

 

Edukacija će se održati u grupama od 10-15 polaznika a edukaciju će voditi stručne osobe iz spomenutih tematskih područja. Edukacija je za sve sudionike besplatna.

 

Edukacija je namijenjena prvenstveno lokalnim proizvođačima - vinarima i vinogradarima ali i ugostiteljima i vlasnicima agroturizama, domaćinstava i drugih ugostiteljskih objekata koji žele unaprijediti svoja znanja na području vinogradarstva i tehnika sljubljivanja hrane i vina.

 

Rezultat uspješne dugogodišnje suradnje Općine Svetvinčenat i Vina Matošević jest razvoj novog zajedničkog branda pjenušavog vina Konfini utemeljenog na povijesnom nasljeđu Općine Svetvinčenat i interpretaciji povijesti ovih dviju destinacija, Svetvinčenta i Buzeta.

 

Cilj edukacije iz ovog Poziva za lokalne proizvođače jest unaprijediti kapacitete proizvođača koji će novostečena znanja primjenjivati u vlastitoj proizvodnji grožđa i vina te time doprinijeti unaprjeđenju kvalitete sirovine koja bi se u budućnosti mogla koristiti za proizvodnju spomenutog branda pjenušavog vina Konfini.

 

Edukacija se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela.

 

Teorijski dio edukacije u trajanju od 45 sati održavati će se  u Podrumu Krunčići obitelji Matošević, a obuhvatiti će teme poput osnova vinogradarstva, proizvodnje pjenušca i proizvodnog  procesa vinifikacije malvazije. Teorijski dio edukacije uključuje i prigodne degustacije i prezentacije vina te interaktivne radionice sljubljivanja hrane i vina na kojima će sudionici kroz posebno osmišljene tehnike naučiti kako odabirom pravog vina stvoriti poželjnu simbiozu vina i jela koja će se maksimalno naglasiti sve arome i kvalitete namirnice.

 

Praktični dio edukacije svojevrsna je pokazna nastava vinogradarskih i podrumarskih radova u vinogradima Vina Matošević u trajanju od 45 sati.  Sadržaj edukacije moguće je  prilagoditi sukladno iskazanom interesu i poslovnim potrebama sudionika.

 

Prva informativna radionica za sve prijavljene sudionike održati će se:

dana 23. veljače 2019. godine (subota) u Podrumu Krunčići obitelji Matošević na adresi  Krunčići 2, 52448 Sv. Lovreč s početkom u 10:00 sati.

 

U svrhu kvalitetnije organizacije, ovim putem pozivamo sve zainteresirane proizvođače-vinare i vinogradare te ugostitelje s područja LAG-a „Južna Istra“ da se za sudjelovanje na edukaciji prijave putem e-mail adrese: lag.juzna.istra@gmail.com ili na telefon: 052/512- 408.

 

Prijave za sudjelovanje se primaju do četvrtka 21.02.2019. godine.

 

Za dodatna pitanja i pojašnjenja te sve informacije možete nas kontaktirati na neki od slijedećih kontakata:

 

OPĆINA SVETVINČENAT

Igor Macan, igor.macan@svetvincenat.hr, 091/ 446 - 8079

Matea Stanić, matea.stanic@svetvincenat.hr, 091/ 446- 8083

 

VINA MATOŠEVIĆ d.o.o.

Mihaela Kliman, office@matosevic.com

 

LAG „JUŽNA ISTRA“

Roberta Miletić, lag.juzna.istra@gmail.com

 

Edukacija koja je predmet ovog poziva jedna je od aktivnosti u sklopu projekta KulTERRA –integriranog projekta revitalizacije istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa u kojem sudjeluje 12 partnera, među kojima je vodeći partner Općina Svetvinčenat. Projekt KulTERRA sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz natječaja u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. (OPKK).

 

 

Share on Facebook
Please reload

Izdvojeni tekstovi

PROMOCIJA PROJEKTA 'DOMAĆE OD MALIH NOGU' NA SAJMU '15. DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA' U VODNJANU

25.11.2019

1/6
Please reload

Najnoviji tekstovi
Please reload

Arhiva