top of page

Izgrađeno i opremljeno novo dječje igralište Grote-sufinancirano putem LAG natječaja za TO 2.1.2.

Jučer je na novoizgrađenom dječjem igralištu Grote koji je sufinanciran sredstvima LAG-a „Južna Istra“ održana tiskovina za medije. Otvorenju su prisustvovali Načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, voditeljica LAG-a „Južna Istra“ Moira Drandić Pauro, pročelnica Jedisntvenog upravnog odjela Irina Gobbato koja je pisala i kandidirala projekt za natječaj, direktor općinskog komunalnog društva Forlanette Matija Garilović koji je bio zadužen za nadzor radova.

Novo dječje igralište Grote u Balama, čije je opremanje financirano bespovratnim sredstvima Lokalne akcijske grupe –Južna Istra, ovih je dana izgrađeno i opremljeno. Izvedeni radovi obuhvaćaju: građevinske radove na pripremi, izradi i uređenju površina predviđenih za smještaj dječjeg igrališta, dobavu i ugradnju sprava za dječju igru i zaštitne ograde oko dječjeg igrališta. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije – Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, u visini potpore od 80% na temelju potpisanog ugovora između Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Općine Bale-Comune di Valle a sve preko LAG-a Južna Istra.

Novo dječje igralište izgrađeno je prema svim suvremenim i sigurnosnim standardima, te dodatno utječe na poboljšanje kvalitete stanovanja i proširuje mogućnosti zabave djece u novom naselju Grote. Ovim projektom Općina Bale-Comune di Valle još je jedanput pokazala da vodi brigu o potrebama mladih obitelji i njihove djece.

Moira Drandić Pauro, voditeljica LAG-a Južna Istra, naglasila je da se radi o projektu koji je kandidiran na natječaju prošle godine te je zahvaljujući dobrim priprema dobio ‘zeleno svjetlo’, odnosno petnaest tisuća eura što je i najviši mogući iznos.

Ukupna vrijednost izvedenih radova, uključujući i troškove stručnog nadzora, iznosi 236.211,25 kn od toga iznos dobivene potpore iznosi 111.592,50 kn dok je iznos od 124.618,75kn financiran iz vlastitih sredstva Općine.


Detaljnije o ovoj vijesti:


Comments


Izdvojeni tekstovi
Najnoviji tekstovi
Arhiva
Pretraga po ključnim riječima
No tags yet.
bottom of page