top of page

Uspješno održan ciklus edukacijaU okviru projekta "Održivom poljoprivredom do zaštite bioraznolikosti" LAG "Južna Istra" organizirao je ciklus radionica u suradnji s udrugom "Biovrt-u skladu s prirodom".


Tijekom tri dana polaznici edukacija imali su prilike naučiti osnove očuvanja bioraznolikosti te zbog čega je ista bitna za opstanak ljudi i uzgoj hrane, te na koji način svakodnevnim izborima svi mi možemo dati svoj doprinos u očuvanju bioraznolikosti.

Isto tako, na radionicama su sudionici upoznati sa brojnim organskim vrtlarskim metodama koje uključuju očuvanje bioraznolikosti i suradnju s prirodom kao npr. regenerativna poljoprivreda, vedska poljoprivreda, šumski vrt, prirodno poljodjelstvo i slično. Posljednji dan edukacije bio je namijenjen dobrim organskim tehnikama.

Polaznici edukacije saznali su kako (i zašto) uzgajati zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predstavljene su prirodne metode povećanja plodnosti tla, načini kako kreirati vrt otporniji na bolesti, nametnike i klimatske promjene, te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.


Voditeljca edukacije Silvija Kolar-Fodor svojim je pristupom inspirirala polaznike na drugačiji, održiviji način uzgoja hrane, način gdje priroda odradi veliki dio posla za vas te gdje u konačnici i vi možete imati manje posla i bolje rezultate.
Projekt je sufinanciran sredstvima Istarske županije u okviru Javnog poziva za financiranje projekata/programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva Istarske županije za 2023. godinu.

Opmerkingen


Izdvojeni tekstovi
Najnoviji tekstovi
Arhiva
Pretraga po ključnim riječima
No tags yet.
bottom of page