PREDAVANJE O BESPOVRATNIM SREDSTVIMA ZA POLJOPRIVREDU

VODNJAN, 19.2.2015.

 

LAG „Južna Istra“ organizirao je u Vodnjanu predavanje za članove i stanovnike s područja  LAG-a na temu bespovratnih sredstva za poljoprivredu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: otvoreni natječaji za Mjere 4.1 i 4.2 iz Programa ruralnog razvoja RH.

 

Tokom predavanja pojasnili su se početni kriteriji  potrebni za ispunjavanje uvjeta za  javljanje na natječaj, procedura prijave, potrebna dokumentacija, faze prijave, odobravanja i realizacije projekta uz iskustva iz prakse.

 

Dio predavanja odnosilo se i na mogućnosti ishođenja bespovratnih sredstava za ruralni turizam kroz očekivane Mjere 6.2 i 6.4. 

 

OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA MJERU 04 PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA RH

30.01.2015

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira objaviti natječaj 30. siječnja 2015. godine za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 


Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u, natječaj je otvoren od 30. siječnja 2015. godine do 10. travnja 2015. godine.

Tekst natječaja možete pogledati na slijedećoj poveznici

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=2354

 

OBJAVLJENI PRAVILNICI O PROVEDBI MJERE O4

22.1.2015.

 

Pravilnici o provedbi podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ Mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

 

Pravilnike možete naći u Narodnim novinama broj 7  od 21. siječnja 2015. godine ili na sljedećoj poveznici ministarstva poljoprivrede 

 

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=2354

LAG JUŽNA ISTRA EDUCIRAO O STRUKTURNIM FONDOVIMA

12.12.2014.

 

LAG „Južna Istra“ proveo je edukaciju članova svog Upravnog odbora i EU tima o strukturnim fondovima Europske unije. Edukacija se održavala od od 8. do 11. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu Vodnjan.

 

Razvoj kapaciteta putem edukacije članova te razmjena znanja i iskustava ruralnih zajednica općeniti su ciljevi LAG -a „Južna Istra“, sufinanciranog iz europskog pretpristupnog programa IPARD putem mjere 202.  

 

U okviru toga provodi se informiranje i edukacija šire javnosti o mogućnostima financiranja iz fondova EU s posebnim osvrtom na metodologiju i pristup lokalnom i regionalnom razvoju – LEADER, na kojemu se temelji rad LAG-a. Riječ je o suradnji između državne uprave, jedinica lokalne samouprave, nevladinih organizacija i privatno–gospodarskog sektora.     

  • facebook

Želite se učlaniti?

Obratite nam se!

Sufinancirano sredstvima predpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Ova web stranica izrađena je u sklopu projekta Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja financiranog iz EU pristupnog programa IPARD. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost LAG-a Južna Istra i ne odražava nužno stajališta Europske unije.

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj,

Podmjera 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije", Podmjera 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a" i Podmjera 19.4. "Tekući troškovi i animacija“ u okviru Mjere 19 „LEADER – CLLD“

LAG „JUŽNA ISTRA“

 

 

 

PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE 2014. – 2020.

 Udio sufinanciranja 90% EU, 10% RH

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE: Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

 Podmjera 19.1 „Pripremna pomoć“ u okviru mjere 19 „LEADER-CLLD“  LAG „JUŽNA ISTRA“