top of page
Anchor 3

PREDAVANJE O BESPOVRATNIM SREDSTVIMA ZA POLJOPRIVREDU

VODNJAN, 19.2.2015.

 

LAG „Južna Istra“ organizirao je u Vodnjanu predavanje za članove i stanovnike s područja  LAG-a na temu bespovratnih sredstva za poljoprivredu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: otvoreni natječaji za Mjere 4.1 i 4.2 iz Programa ruralnog razvoja RH.

 

Tokom predavanja pojasnili su se početni kriteriji  potrebni za ispunjavanje uvjeta za  javljanje na natječaj, procedura prijave, potrebna dokumentacija, faze prijave, odobravanja i realizacije projekta uz iskustva iz prakse.

 

Dio predavanja odnosilo se i na mogućnosti ishođenja bespovratnih sredstava za ruralni turizam kroz očekivane Mjere 6.2 i 6.4. 

Novost 2

OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA MJERU 04 PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA RH

30.01.2015

 

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira objaviti natječaj 30. siječnja 2015. godine za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 


Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u, natječaj je otvoren od 30. siječnja 2015. godine do 10. travnja 2015. godine.

Tekst natječaja možete pogledati na slijedećoj poveznici

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=2354

Novost 1

OBJAVLJENI PRAVILNICI O PROVEDBI MJERE O4

22.1.2015.

 

Pravilnici o provedbi podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ i podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ Mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

 

Pravilnike možete naći u Narodnim novinama broj 7  od 21. siječnja 2015. godine ili na sljedećoj poveznici ministarstva poljoprivrede 

 

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=2354

LAG JUŽNA ISTRA EDUCIRAO O STRUKTURNIM FONDOVIMA

12.12.2014.

 

LAG „Južna Istra“ proveo je edukaciju članova svog Upravnog odbora i EU tima o strukturnim fondovima Europske unije. Edukacija se održavala od od 8. do 11. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu Vodnjan.

 

Razvoj kapaciteta putem edukacije članova te razmjena znanja i iskustava ruralnih zajednica općeniti su ciljevi LAG -a „Južna Istra“, sufinanciranog iz europskog pretpristupnog programa IPARD putem mjere 202.  

 

U okviru toga provodi se informiranje i edukacija šire javnosti o mogućnostima financiranja iz fondova EU s posebnim osvrtom na metodologiju i pristup lokalnom i regionalnom razvoju – LEADER, na kojemu se temelji rad LAG-a. Riječ je o suradnji između državne uprave, jedinica lokalne samouprave, nevladinih organizacija i privatno–gospodarskog sektora.     

bottom of page