top of page

POČETAK PROVEDBE PROJEKTA 'DOMAĆE OD MALIH NOGU'


U prostorijama Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin danas je održana konferencija za medije kako bi se predstavio projekt „Domaće od malih nogu“ čiji je krajnji cilj stvaranje preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije.

Radi se o zajedničkom projektu lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Istarske županije – LAG-a „Središnja Istra“, LAG-a „Sjeverna Istra“, LAG-a „Istočna Istra“ i LAG-a „Južna Istra“ sveukupne vrijednosti 703.155,16 kuna.

Projekt koji se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020 s provedbom je započeo u travnju ove godine, a trajati će do travnja 2021. godine.

Sukladno sporazumu o poslovnoj suradnji između LAG-ova potpisanom 2016. godine, prethodno su odrađene pripremne aktivnosti, među kojima je najvažnija bila okrugli stol održan 2017. godine u sklopu manifestacije Dani meda u Pazinu za potrebe kojeg su okupljeni svi relevantni dionici te s kojima je potvrđen interes i potreba za provedbom ovog projekta.

Zajednička aktivnost svih partnera na projektu jest izrada studije o mogućnostima povećanja potrošnje te uvođenja novih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u odgojno-obrazovne ustanove. Očekuje se kako će studija ponuditi zaključke i preporuke o najboljim modelima i načinima za povećanje potrošnje sa mogućnošću daljnje primjene i na sve ostale ustanove koje pružaju usluge prehrane. Izrađivač studije na kojoj se već aktivno radi je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Projekt će obuhvatit i različite edukacije za sve uključene dionike – djecu, kuharsko osoblje, odgojitelje/ice, učitelje/ice, poljoprivredna gospodarstva. Svaki od uključenih partnera LAG-ova održat će edukacije sukladno potrebama na svojem terenu, a neke od njih biti će: kuharske radionice za kuharsko osoblje, kuharske radionice za roditelje, organizirane posjete djece poljoprivrednim gospodarstvima te interaktivne radionice i edukativne igre za djecu.


Izdvojeni tekstovi
Najnoviji tekstovi
Arhiva
Pretraga po ključnim riječima
No tags yet.
bottom of page