top of page

Edukacije na temu: “INOVACIJA POSLOVNOG MODELA”„Innovaoliva“ međuteritorijalni je projekt suradnje koji se provodi u partnerstvu LAG-ova: LAG „Središnja Istra“, LAG „Sjeverna Istra“, LAG „Istočna Istra“ te LAG „Mareta“ i LAG "Južna Istra" unutar pod-mjere 19.3. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.


Na tragu primarnog cilja projekta, definiranog kroz poticanje poljoprivrednika u sektorima maslinarstva i vinogradarstva na prelazak na kružno bio-gospodarstvo i zelenu tranziciju, našim ćemo poljoprivrednicima ponuditi ciljane edukacije kako bismo ih uputili u sve bitne aspekte ovakvih inovativnih praksi.


Prva aktivnost ovoga tipa održat će se već u ožujku a riječ je o programu edukacije „Inovacija poslovnog modela“, koja je planirana za 22. i 23. ožujka 2023. godine i održat će se u pazinskom Spomen-domu. Edukacija je namijenjena poljoprivrednim proizvođačima koji imaju želju unijeti inovacije u svoj poslovni model proširivanjem ponude tj. uvođenjem novih proizvoda i usluga, novih digitalnih i zelenih tehnologija te drugih vidova inovacija u širem smislu.


Kako bismo bolje predstavili sadržaje koje ova edukacija pokriva, trebamo najprije malo pojasniti pojam poslovnog modela.

Poslovni model pruža uvid u poslovanje svakog gospodarskog subjekta. Može se definirati kao način na koji svoj rad i odnos s kupcima pretvarate u ekonomsku vrijednost, odnosno prihode za svoje poslovanje. Jasno je da se uspješnost poslovanja temelji na tome da kupci nečiju konkretnu ponudu smatraju dovoljno vrijednom da za nju i plate. Razumijevanje postojećeg poslovnog modela znači bolje razumijevanje vlastitog poslovanja, kupaca i konkurencije, a stvaranje novog omogućuje bolju zaradu i prednost na tržištu. Znanje o analizi, stvaranju novih i inovaciji postojećih poslovnih modela jednako je važno za sve postojeće kao i buduće poduzetnike.


Analiza poslovnog modela obuhvaća brojne elemente, kao npr. analizu kupaca, analizu jedinstvene vrijednosti (koje sve vrijednost vaši proizvodi isporučuju krajnjim kupcima, koji što vas razlikuje od konkurencije); analiza odnosa s kupcima, kanala distribucije, izvora prihoda, resursa, troškova, partnera, ključnih aktivnosti i dr. Uz analizu ovih parametara polaznici edukacije imati će priliku pod stručnim vodstvom mentora razraditi mogućnosti transformacije postojećeg poslovnog modela i uvođenje inovacija u pojedinim segmentima, sa fokusom na sektor poljoprivrednih proizvoda i usluga.

Radionica će obuhvatiti teorijski i interaktivni dio, te će polaznici imati priliku razraditi sažeti akcijski plan unapređenja svojeg poslovnog model, a na raspolaganju im je i individualno poslovno savjetovanje mentora.


Edukacije će se održati 22. i 23. ožujka 2023. godine u Spomen domu u Pazinu (dvorana Istra), od 10:00 do 15:30 sati.


Tema: „Inovacija poslovnog modela u poljoprivredi“ Trajanje: 14 školskih sati Ciljna skupina polaznika: tvrtke, obrti, OPG-ovi u sektoru poljoprivrede


Broj sudionika je ograničen.


Prijave za sudjelovanje vrše se putem obrasca:


Program edukacije
.pdf
Download PDF • 169KB


Izdvojeni tekstovi
Najnoviji tekstovi
Arhiva
Pretraga po ključnim riječima
No tags yet.
bottom of page