top of page

Studijski posjet u okviru projekta EKO okusi Slovenije



U okviru projekta suradnje Eko Okusi Slovenije 25. i 26. listopada 2023. godine boravili smo na području Općine Krško gdje smo bili na studijskom posjetu području slovenskog partnera LAS Posavje. Tom smo prilikom zajedno s ostalim projektnim partnerima sudjelovali na završnom eventu projekta pod nazivom „Večer EKO okusa Slovenije“ koji se održao 25. listopada 2023. u dvorcu Grad Rajhenburg u Krškom

Tijekom večeri predstavljena je knjižica recepata pod nazivom: „Eko okusi Slovenije“ koja je izrađena u okviru projekta, a tom su prigodom svim sudionicima događanja prigodbno predstavljena maštovita jela pripremljena prema receptima sadržanim iz izrađenoj knjižici. Sva su poslužena jela u skladu s ciljevima projekta bila pripremljena isključivo od ekoloških namirnica od strane 7 vrhunskih slovenskih kuhara, ujedno partnera na projektu.


Knjižica je u digitalnom obliku dostupna je putem poveznice:


Boravak na području LAS Posavje iskoristili smo za posjet primjerima dobre prakse te uspješnim ulaganjima i projektima sufinanciranim u okviru LEADER/CLLD pristupa:


- Projekt "Črno-belo bogastvo" koji su predstavili: Gostilna KUNST i Mestna občina Krško - Sveže-Okusno-lokalno" koji su predstavili Evrosad i CPT Krško - SPOT Posavje - "Od ribiča do graščaka" koji je predstavila Klet Krško - "Pčelarski mozaik" koji je predstavila Čebelarska zveza Krško - "Banovo doma-okusimo baštinu" koji su predstavili Posavski muzej Brežice Zptm Brezice i Občina Brežice


Kako je protekla Večer eko okusa Slovenije te koji su primjeri dobrih ulaganja predstavljeni možete pogledati OVDJE



Više o samom projektu možete pronaći i ovdje:



댓글


Izdvojeni tekstovi
Najnoviji tekstovi
Arhiva
Pretraga po ključnim riječima
No tags yet.
bottom of page