Search
  • Petra Pilat Jakovcic

P O Z I V ZA SUDJELOVANJE NA EDUKACIJAMA NA TEMU UZGOJA VINOVE LOZE I PROIZVODNJE VINA

LAG „Južna Istra“ u suradnji s Vinima Matošević poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na edukaciji o vinogradarstvu, proizvodnji vina te sljubljivanju hrane i vina.

Edukacija će se održati u grupama od 10-15 polaznika a edukaciju će voditi stručne osobe iz spomenutih tematskih područja. Edukacija je za sve sudionike besplatna.

Edukacija je namijenjena prvenstveno lokalnim proizvođačima - vinarima i vinogradarima ali i ugostiteljima i vlasnicima agroturizama, domaćinstava i drugih ugostiteljskih objekata koji žele unaprijediti svoja znanja na području vinogradarstva i tehnika sljubljivanja hrane i vina.

Rezultat uspješne dugogodišnje suradnje Općine Svetvinčenat i Vina Matošević jest razvoj novog zajedničkog branda pjenušavog vina Konfini utemeljenog na povijesnom nasljeđu Općine Svetvinčenat i interpretaciji povijesti ovih dviju destinacija, Svetvinčenta i Buzeta.

Cilj edukacije iz ovog Poziva za lokalne proizvođače jest unaprijediti kapacitete proizvođača koji će novostečena znanja primjenjivati u vlastitoj proizvodnji grožđa i vina te time doprinijeti unaprjeđenju kvalitete sirovine koja bi se u budućnosti mogla koristiti za proizvodnju spomenutog branda pjenušavog vina Konfini.

Edukacija se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela.

Teorijski dio edukacije u trajanju od 45 sati održavati će se u Podrumu Krunčići obitelji Matošević, a obuhvatiti će teme poput osnova vinogradarstva, proizvodnje pjenušca i proizvodnog procesa vinifikacije malvazije. Teorijski dio edukacije uključuje i prigodne degustacije i prezentacije vina te interaktivne radionice sljubljivanja hrane i vina na kojima će sudionici kroz posebno osmišljene tehnike naučiti kako odabirom pravog vina stvoriti poželjnu simbiozu vina i jela koja će se maksimalno naglasiti sve arome i kvalitete namirnice.

Praktični dio edukacije svojevrsna je pokazna nastava vinogradarskih i podrumarskih radova u vinogradima Vina Matošević u trajanju od 45 sati. Sadržaj edukacije moguće je prilagoditi sukladno iskazanom interesu i poslovnim potrebama sudionika.

Prva informativna radionica za sve prijavljene sudionike održati će se:

dana 23. veljače 2019. godine (subota) u Podrumu Krunčići obitelji Matošević na adresi Krunčići 2, 52448 Sv. Lovreč s početkom u 10:00 sati.

U svrhu kvalitetnije organizacije, ovim putem pozivamo sve zainteresirane proizvođače-vinare i vinogradare te ugostitelje s područja LAG-a „Južna Istra“ da se za sudjelovanje na edukaciji prijave putem e-mail adrese: lag.juzna.istra@gmail.com ili na telefon: 052/512- 408.

Prijave za sudjelovanje se primaju do četvrtka 21.02.2019. godine.

Za dodatna pitanja i pojašnjenja te sve informacije možete nas kontaktirati na neki od slijedećih kontakata:

OPĆINA SVETVINČENAT

Igor Macan, igor.macan@svetvincenat.hr, 091/ 446 - 8079

Matea Stanić, matea.stanic@svetvincenat.hr, 091/ 446- 8083

VINA MATOŠEVIĆ d.o.o.

Mihaela Kliman, office@matosevic.com

LAG „JUŽNA ISTRA“

Roberta Miletić, lag.juzna.istra@gmail.com

Edukacija koja je predmet ovog poziva jedna je od aktivnosti u sklopu projekta KulTERRA –integriranog projekta revitalizacije istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa u kojem sudjeluje 12 partnera, među kojima je vodeći partner Općina Svetvinčenat. Projekt KulTERRA sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz natječaja u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. (OPKK).


111 views
  • facebook

Želite se učlaniti?

Obratite nam se!

Sufinancirano sredstvima predpristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

Ova web stranica izrađena je u sklopu projekta Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja financiranog iz EU pristupnog programa IPARD. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost LAG-a Južna Istra i ne odražava nužno stajališta Europske unije.

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE: Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

 Podmjera 19.1 „Pripremna pomoć“ u okviru mjere 19 „LEADER-CLLD“  LAG „JUŽNA ISTRA“

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj,

Podmjera 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije", Podmjera 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a" i Podmjera 19.4. "Tekući troškovi i animacija“ u okviru Mjere 19 „LEADER – CLLD“

LAG „JUŽNA ISTRA“

 

 

 

 

PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE 2014. – 2020.

 Udio sufinanciranja 90% EU, 10% RH

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja